RSS

יום שבת, 1 במאי 2010

מיני פאי פקאן


טוב אז אני אישית לא ממש התלהבתי ממלית הפאי הזה מאחר ולטעמי הוא דביק מידי ולא מתוק דיו. בעלי הסכים איתי בקשר לדביקות אך בני המשפחה דוקא חלקו על דעתי ובעיניהם הוא מעולה! אי לכך יכתב פוסט על מיני פאי פקאן כך שגם יהיה עוד פוסט בבלוג וגם יהיה מתכון לכל דיצריך.

אז המתכון מתחיל מבצק פריך שהוא הבעיתי כביכול, מתכון המלית לקוח מהספר "חלומות מתוקים" של רוני ונציה.


נתחיל בבצק הפריך - מתאים לפאי אחד בקוטר של 26 או ל-60 מיני פאי.

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

2 כפות חלב

250 גרם קמח (13/4 כוס)


במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מספר דקות עד לקבלת מן קצפת קשה.

מוסיפים את החלמונים אחד, אחד עד לעיסה אחידה.

עכשיו בא החלק הבעיתי כביכול - על מנת שהבצק יצא פריך ודפנות הפאי לא יקרסו באפיה יש להקפיד על מינימום ערבוב.

מוסיפים את כל כמות הקמח, מפעילים שוב את המיקסר בערבוב איטי עד לקבלת מרקם של גרגירים ספק גושעם קטנים. מוסיפים את החלב ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד.

עוטפים בנילון ומקררים לפחות לשעה. (אפשר לשמור את הבצק בקרור גם יומיים שלושה).

ניתן לרדד את הבצק או לחתוך לחתיכות ואותן לשטח בתבנית באופן אחיד כפי שמציע השף הערום.
הנה תמונה של תבניות הסיליקון בהן השתמשתי:

רידדתי כל פעם מחצית מן הבצק וקרצתי עיגולים עם חותכן מתאים בקוטר של כוס. את העיגולים העברתי לתבנית ומחצתי קלות שיכנסו בדיוק לחור בצורה הבאה:
כעת יש להקפיא את התבנית עם הבצק לכמה שעות.

לפני האפיה יש לדקור את הבצק

אפיה ב-180 מעלות לכעשר דקות - עד שהבצק מתחיל טיפה להזהיב.


מלית:

150 גרם אגוזי פקאן חתוכים

50 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום

3 חלמונים

1 ביצה

11/3 כוס סירופ תירס בהיר


בסיר קטן ממיסים ומזהיבים את החמאה - להזהר לא לשרוף!

בתוך קערה מערבבים את החמאה המוזהבת עם סירופ התירס והסוכר. מוסיפים את הביצים והחלמונים ובעזרת מטרפה מערבבים לעיסה אחידה. כעת מוסיפים את האגוזים ויוצקים לתוך קלתית הפאי האפויה. ניתן לקשט עם חצאי פקאנים.

אופים ב-170 מעלות כרבע שעה לאחר שכל התערובת מבעבעת היטב.
הנה הדוגמנים:
תקריב:
ועוד תקריב:


בתאבון

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה