RSS

יום רביעי, 5 במאי 2010

עוגיות לקטנטנים


את העוגיות הללו אפיתי עד כה לכל אפרוח מקורב בהגיעו לגיל המתאים לאכילת עוגיות מסוג ביסים וחבריהן התעשיתיים. העוגיות הללו יוצאות אווריריות מאד, כך שהן ממש נמסות בפה והן אינן מאד מתוקות.על מנת להכין אותן יש ללכלך מספר כלים לא מצומצם כך שלרוב האנשים קניית העוגיות המסחריות הרבה יותר הגיונית (אלא אם כן הם מובטלים ומשועממים כמוני). הגוזל הפרטי שלי נהנה מאד מהפריט החדש שגם יש לו טעם, גם משמיע צליל כשמכים בו על הרצפה או לחילופין על שולחן האוכל (שגם הוא הוצג בפניו לראשונה היום) וגם מתכווצץ ומתפורר בידו בהפעלת לחץ לא גדול. הייתם צריכים לראות איזה בכי היה פה כשנלקחה העוגיה מידו לטובת העברתו לכסא האוכל. החסרון היה רחבת כסא האוכל לאחר חצי שעה של כיף שהיתה פחות פוטוגנית. מאחר והאפרוח היה מרוצה, לי היו כמה דקות לצלם את התוצרים- ייפי!


חומרים:
60 גרם קמח לחם (נראה לי שזה חצי כוס פחות כף)
3 ביצים מופרדות
90 גרם סוכר (חצי כוס פחות כפית)
מספר טיפות מיץ לימון
50 גרם קורנפלור



הכנה:
1. מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון ושליש מכמות הסוכר עד להשלשת הנפח. כעת מאחדים חצי מכמות הסוכר שנ ותרה עם הקורנפלור ומוסיפים בהדרגה לקצף הלחבונים (תוך כדי הקצפה) עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.
2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקבלת קרם בהיר ותפוח.
3. מקפלים את החלמונים לחלבונים.
4. מוסיפים את הקמח בקיפול לעיסה.
5. מעבירים לשק זילוף עם ראש עגול בקוטר של 10 מ"מ (מספר 5).

לאחר הזילוף:


6. אופים ב-180 מעלות במשך 9 דקות לצבע חום זהוב.

מוכן:


הערות:
אני השתמשתי בקמח רגיל.
לי יש צנתר של 13 מ"מ ויצא נהדר.
בסוף האפיה העברתי את העוגיות לתנור הכבוי לייבוש מלא.





וכמובן תקריב:





0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה