RSS

יום שבת, 8 במאי 2010

מיני פאי נוטלה



 מקורם של עוגות הפאי הוא בהתמכרות הקשה שלי לעוגיות מקרון. לעוגיות האהובות עלי צריך חלבונים, אבקת סוכר, שקדים והמון תרגול. אי לכך נהייתי אוספת חלבונים ידועה. אמא שלי שומרת לי את החלבונים הנותרים שלה ואני מחפשת מתכונים שבהם יש רק חלמון. תראו מזה תקופות, הרי בדרך כלל זה הפוך נשארים עם המון חלבונים ואין מה לעשות איתם, אבל ככה זה מרפי שצריך חלבונים אז הם מצרך חסר.



אי לכך הכנתי בצק פריך, כזה הדורש חלמונים ובהו החלבונים נשארים מיותמים. מאחר שהכנתי את הבצק ללא שום רעיון מה למלא בפאי, הבצק נשאר במקרר כחמישה ימים לפני שהואלתי לגעת בו. ואז כשלא היתה ברירה, רגע לפני שהבצק הצהבהב הופך לאפור חום משהו, אפיתי את הקלתיות אפייה עיוורת (אפייה של הקלתית בלבד) והכנסתי אותם לקופסא. את שאריות הבצק קיררתי שוב ולמחרת אפיתי מהם את המיני פאי פקאן שאותו כבר פירסמתי. מכאן לשם עבר עוד שבוע ובמסעי החודשי בלוינסקי, בדקת חולשה מצאתי את עצמי עם קילו של מחית אגוזי לוז ריחנית מאד. וכך נולד השילוב בין הקלתיות המיותמות לממרח המתוק והריחני.

המיני פאי הנוכחי טעמו כשל נוטלה משובחת, פחות מתוק ויותר אגוזי. היחסים ששהביאו לתוצאה זו היו:
200 גרם שוקולד חלב
150 גרם מחית אגוזי לוז
(איזה מזל שיש בלוג ולא התעצלתי לשקול :) )
התוצר היה נוזלי מנוטלה מיד לאחר הכנתו, יממה לאחר מכן הוא התמצק ממש כמו נוטלה.
בתחתית הפאי הונחה חתיכת מרציפן דקה (מאותו ביקור חודשי) להגנת הקלתית מנוזלי הדובדבן בליקר שבא מעליו. את הליקר עשיתי לפני שלושה קיצים, הדובדבנים משום מה יצאו חומים = לא מעוררי תאבון אך בעלי טעם חביב. ומכאן כי נשכחו בארון חודשים רבים מאד. למרות חששותי רבע הדובדבן תאים מאד והיה שילוב מרענן בתוך החום המתוק הזה.

אז נסכם עד כאן, נתחיל בבצק הפריך - מתאים לפאי אחד בקוטר של 26 או ל-60 מיני פאי.
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
2 כפות חלב
250 גרם קמח (13/4 כוס)

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מספר דקות עד לקבלת מן קצפת קשה.

מוסיפים את החלמונים אחד, אחד עד לעיסה אחידה.
עכשיו בא החלק הבעיתי כביכול - על מנת שהבצק יצא פריך ודפנות הפאי לא יקרסו באפיה יש להקפיד על
מינימום ערבוב.
מוסיפים את כל כמות הקמח, מפעילים שוב את המיקסר בערבוב איטי עד לקבלת מרקם של גרגירים ספק גושעם קטנים. מוסיפים את החלב ומערבבים
רק עד שהבצק מתאחד.

הבפנוכו:

200 גרם שוקולד חלב
150 גרם מחית אגוזי לוז
דובדבנים בליקר מגורענים (כמובן שגם בלי כלום זה ממש טעים או עם אגוז/ קליפות הדרים ועוד...)
פרוסת מרציפן דקה

בבאן מרי (קערה על סיר מים כך שהחימום הוא מאדי המים) ממיסים את השוקולד. מוסיפים את הממרח ומערבבים היטב.
על הקלתית מניחים את המרציפן, מעליו את הדובדבן ומעל הכל יוצקים את השוקולד האגוזי.

תמונות להמחשה (למרות שיש תמונה הפוכה, לא נורא...)



לאחר יציקת השוקולד האגוזי לקלתית קישטתי את המיני פאי במעט שוקולד לבן שהמסתי במיקרו (4 קוביות שוקולד פרה יענו שורה אחת) והכנסתי לתוך קונוס שיצרתי מנייר אפייה. כפי שרואים בתמונה זילפתי את השוקולד הלבן בצורת ספירלה, הכי טוב לזלף מבפנים החוצה ולא להיפך (כלומר להתחיל לזלף מהמעגל הקטן החוצה).



ויש פאי מוכן בקלי קלות, זה מה שקורה שיש קלתיות מוכנות ;)


3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אשמח לדעת באיזו תבנית את משתמשת לפאים והיכן ניתן לקנות
ilanit.fishbein@gmail.com

אלה צפריר אמר/ה...

הי,
אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם 15 שקעים - ראי בלינק (קישור למיני פאי פקאן בבלוג זה) את התמונה של התבנית http://ellazaf.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
בכל מקרה כל גודל של מיני פאי יתאים פה ואפילו פאי גדול כי המילוי מתמצק ואין בעיה לחתוך למנות אישיות :)

אנונימי אמר/ה...

מטרייייף אבל מה הקשר דובדבן עם אגוזים???????????

הוסף רשומת תגובה