RSS

יום שבת, 12 ביוני 2010

שקשוקה תרד





למתכון זה ורסיות רבות. אני מכינה אותו לרוב כשיש בנמצא מכלי תרד גדולים. הבעל מאד מאד אוהב תרד ואני בעקבותיו. לפני כמה שנים היינו בחנדל'ה ושם התודעתי לראשונה לשקשוקה לא אדומה.
השקשוקה הזו בסיסה הוא תרד וגבינות טובות, כאלה עם יותר מחמישה אחוזי שומן.
אני מכינה את השקשוקה כל פעם באופן שונה בהתבסס על שני כללים ברורים: א. מהו משטר הדיאטה הנהוג בזמן הנתון בביתנו. ב. מגוון הגבינות המאכלסות את המקרר.
אי לכך כל פעם אני משתמשת בגבינות אחרות, קצת יותר וקצת פחות שמנות. אבל ת מ י ד השקשוקה יוצאת טעימה להפליא - הרי העיקר פה הוא התרד והביצה.
הפעם יצא נפלא במיוחד מאחר והשקשוקה השתדכה לחלת הבטטה מהרשומה הקודמת. השילוב בין המלוח למתקתקות של החלה היה מעולה ושדרג את שקשוקת התרד עוד דרגה למעלה.








המתכון:
2 חבילות של עלי תרד שטופים ונקיים מגבעולים
1 כף שמן זית
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות (חצאי עיגולים)
200 גרם גבינה גבינה קשה ומלוחה (השתמשתי בעיראקית)
50 גרם גבינה צהובה ריחנית מגוררת (בסגנון קשקבל, תמיד אפשר לפנק ולהוסיף יותר)
מלח, פלפל
4-6 ביצים


הכנה:
במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומערבבים.
מוסיפים כשלוש כפות מים ומכסים את המחבת עד לריכוך הבצל, כאשר הבצל התרכך מגבירים את הלהבה ומשחימים מעט את הבצל.
מוסיפים את התרד ומטגנים עד שמסת העלים מצטמצמת לחצי מהכמות ומקבלת צבע ירוק עמוק. מפלפלים לפי הטעם. כעת מסדרים את התערובת בשכבה אחידה.
מפזרים מעל  את הגבינות ושוברים למעלה את הביצים.
מכסים ומבשלים עד שהצהוב מתמצק קלות (אצלנו אוהבים צהוב חצי נוזלי).


בתאבון :)



0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה