RSS

יום שני, 26 ביולי 2010

פסטה עגבניות - מתכון קליל


לאחרונה, עקב החום הכבד, התינוק המתוק והלחץ לקראת הלא נודע, ממש אבל ממש לא בא לי לבשל. אני גוררת את עצמי בחוסר חשק למטבח וזאת רק בגלל שאני סופר רעבה או שאני חיבת להאכיל את הגוזל שלי. בן טיפוחי, זה הגדול, בעלי היקר שעד לפני שנה היה זוכה למטעמים מגוונים וטעימים מסתפק בשאריות הכח שלי ומחבק באהבה כל פרור.
ברוב חודשי הקיץ הייתי מתקימת על שלל פרות וסלטים שמאד ערבו לחיכי. ממש לא היה מצב שהייתי אוכלת בחום הכבד ארוחה חמה. לבעלי היקר הייתי מבשלת ולרוב היתה איזה מנה לחמם במיקרוגל. היום אין לי כח להכין אך בגלל שאני רעבה אני בכל זאת מכינה. מנת הבית לאחרונה היא מנת פסטה ברוטב עגבניות עם פטריות או תרד בהתאם למה שנמצא באותו הרגע זמין במקרר וכף מהקרם פרש הנפלא שמאז שגיליתי אותו הוא שוכן קבע במקרר הביתי.

אז הנה מתכון לדבר הטעים והמהיר הזה:

פסטה ברוטב עגבניות/ לשני סועדים רעבים
חצי חבילת פסטה (אני ממליצה על ברילה)
3 עגבניות גדולות (4 רגילות)
2-3 חופנים של עלי תרד חתוכים או פטריות חתוכות
1 כוס ממי הבישול של הפסטה
1 כף קרם פרש ביתי

1. מרתיחים מים לפסטה - סיר גדול, הרבה מים וכף מלח
2. חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים במחבת 
3. מוסיפים את הפסטה לסיר (כאשר העגבניות והתרד/פטריות חתוכים ומחכים בצד)
3. מחממים את העגבניות על אש גבוהה להוצאת מרבית הנוזלים.
4. מוסיפים את הפטריות/תרד ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לערבב עד שהתרד/פטריות התכווצו.


5. מוציאים כוס ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים לרוטב חצי כוס, מחכים שהרוטב יתעבה ומוסיפים את חצי הכוס הנוספת.
     (ברגע שהפסטה אפויה לפי הוראות היצרן מסננים אותה מהמים)
6. עדיין על אש גבוהה ממשיכים לבשל עד שהרוטב ממש מסמיך, כמו בתמונה. 
7. מעבירים את הפסטה המסוננת לרוטב ומערבבים.

8. מוסיפים כף גדושה מהקרם פרש ומערבבים עוד כדקה.



מוכן!


תראו איזה רוטב סמיך וטעים, יאמי!
* ניתן כמובן להשמיט את הקרם פרש מאי אילו סיבות ובאותו מעמד של הוספת הקרם פרש להוסיף זסט של לימון ושן שום (מגוררת או קטושה).



קרם פרש:
1 שמנת להקצפה (כזו של 32-38%)
1 כף יוגורט לבן (מה שיש בבית)

את השמנת שמים בקערית ומחממים מעט במיקרו, שישהיה חמים, בטמפ' הגוף. מוסיפים את היוגורט, מערבבים היטב, מכסים בנילון נצמד ומשאירים בטמפ' החדר למשך יממה עד שתיים עד שהקסם קורה והנוזל בקערית מתמצק כמו שמנת חמוצה. עכשיו מתבלים ב:

זסט של לימון גדול
2 שיני שום מעוכות 
מלח ופלפל

4 תגובות:

דורית בג'יו אמר/ה...

איזו מנה נהדרת!! כבר מזמן הגעתי למסקנה שלא צריך מתכון עם "המון שורות" כדי שמנה תהיה טעימה

Unknown אמר/ה...

היי!
איזה כיף להיות הראשונה שכותבת תגובה.
נשמע ממש טעים!
מחכה לטעימות!
ליאת

אנונימי אמר/ה...

אהבתי את המתכון! נראה ומריח אחלה, ובתמורה יש לי מתכון נהדר למרק מינסטרונה. מה אתן חושבות?

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה על התגובות.
המתכונים הכי קסומים בעיני הם אלה הפשוטים עם איזה טריק קטן וקליל שגורם להם להיות "ליגה"!

הוסף רשומת תגובה