RSS

יום שני, 30 באוגוסט 2010

עוגיות תמרים ושינוי סטטוס


נתחיל מהדבר האמיתי - בעוד שבועיים אני כבר לא אהיה העקרת החוקרת, ימי כעקרת בית מסתימים. בשעה טובה אני מתחילה משרה חדשה ומעתה אני אהיה רק חוקרת ללא העקרת. האפרוח כבר בן 11 חודש, עצמאי יותר מתמיד ומתוק ברמות קשות. המשרה החדשה שלי נמצאת בקליפורניה בארה"ב, עקב כך בימים אלה הבית נארז :( , המיקסר הכתום האהוב עבר דירה ובכך המטבח נסגר עד לפתיחה מחודשת שם בניכר. אני ממש לא יודעת כמה זמן יקח עד שאני אחזור לבשל ולאפות מעבר לאוכל קיומי. אני מאד מקווה שנסתדר שם במהרה שאני אוהב את הבית החדש, את המשרה החדשה ובני ביתי הנגררים בעקבותי ימצאו את מקומם בהקדם. מקווה לחזור לכתוב פה בבלוג על מחקרים חדשים ונועזים במטבח, בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות במהרה.
אז ככה תדעו למה אני לא כותבת בבלוג במספר השבועות הקרובים (אם מישהו באמת קורא את מה שאני רושמת ו/או שאני אחסר לו...).
אז זהו אנחנו ממריאים בערב ראש השנה, זה הולך להיות החג המריר ביותר, עצוב מסיבות טובות :(
 תוך שנתיים שלוש אנחנו פה בחזרה! - כן, אנחנו מאלה שנחזור, בזה אנחנו בטוחים!!


אז לפני הנסיעה ולקראת ראש השנה קבלו מתכון על פי קרין גורן "מעמולים לעצלנים" של עוגיות מאד פריכות, הודות לחמאה ולשמן עם מילוי תמרים מתוק וטעים.
המילוי שאני משתמשת בו הוא תמרים לחים מהעץ של הורי שתמיד מבשילים בחגי תשרי. התמרים רכים, נימוחים, ומלאים בטעם נפלא שמשדרג את העוגיות הללו. כמובן שהתמרים בוואקום לאפייה הם המילוי המתבקש וההגיוני. לתמרים אני מוסיפה קינמון וקרמל מה שמעצים את טעם התמרים ומוסיף מרירות מענגת.


גלילות תמרים:


בצק - 
5 כוסות קמח (700 גרם)
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס שמן (בערך 90 גרם)
3/4 כוס חלב (180 גרם)
1 כף סוכר
1 שקית אבקת אפיה


מילוי
חבילת תמרים בוואקום
1 כוס קרמל (סילאן יהיה תחליף מצוין)
1 כף קינמון
אגוזי מלך


1. לשים בוו של בצק פריך (גיטרה) את כל חומרי הבצק, לישה מינימלית רק עד שמתאחד.
2. עוטפים את הבצק ומניחים לו בזמן שמכינים את המלית. ניתן גם לעטוף בנילון נצמד ולהעביר לקרור של מספר ימים במקרר.
3. מחלקים ל- 6 כדורים ומרדדים כל כדור בעזרת הרבה קמח לעלה דק של 2 מ"מ (הבצק תופח באפייה), כל עלה מצפים בשכבה נדיבה של תמרים ומפזרים מעל שברי אגוז מלך.
4. מגלגלים את העלה, מהצד הרחב, לרולדה ארוכה.
5. מניחים ומסמנים חריצים בעומק של בערך 0.5 ס"מ במרווחים של 1 ס"מ. (לא נורא עם הבצק מתבקע, זה נראה טוב בסוף).
6. אופים ב-180 מעלות עד שהעוגיות משחימות (בערך חצי שעה)






7. מוציאים מהתנור ובעוד העוגיות חמות חותכים אותם עד הסוף (פה העוגיות מעט מתפרקות בצדדים, בעדינות...)


8. מקררים ומפזרים אבקת סוכר.


* אני כמובן ממליצה לשמור את העוגיות המוכנות (ללא אבקת הסוכר) במקפיא כי אז הן שומרות על הפריכות שלהן. פרט לזה היות לתכולת הסוכר הגבוהה במילוי ולכמות השומנים היפה בבצק העוגיה אינה קופאת והיא פשוט נהדרת קפואה (היא פשוט קרה מאד וזהו).


בתאבון!



אז שתהיה שנה טובה ומתוקה,
 לחיי התחלות חדשות...

6 תגובות:

רוני טגנסקי אמר/ה...

וואי יקירה מאחלת לך המון הצלחה ושתשובי אלינו במהרה
קליפורניה לא כל כך נוראית, אני נולדתי שם :)
חג שמח ושנה נפלאה לכם

מאיה אמר/ה...

בהצלחה חמודה.
כן,כן, יש מי שקוראת הבלוג שלך
ונהנית.המון הצלחה בעבודה החדשה,והתאקלמות קלה.

מאיה

דורית בג'יו אמר/ה...

לחיי התחלות חדשות!! בהצלחה רבה!! לי תחסרי מאוד:) נהנית לראות כל פוסט חדש שאת מעלה.

אנונימי אמר/ה...

קוראים, בטח קוראים. הצילומים מרהיבים. שתהיה לכם שנה נהדרת בארה"ב. הצלחה בעבודה והמון הנאה מהחוויה החדשה

סלע10

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה רוני,
אכן נראה כי קליפורניה ובפרט סן-דייגו אינן נוראיות כלל.
כנראה שאפילו נהנה!

שיהיה גם לכם חג שמח ושנה מקסימה :-*

אלה צפריר אמר/ה...

אני רואה שאי אפשר לענות על כל הודאה בנפרד אז:

תודה רבה על הברכות מאיה, ממש מחמם את הלב שיש לי קוראות מוכשרות. שנה טובה :)

דורית היקרה מקווה שאחזור בקרוב, נשמור על קשר מקוון תמיד! שנה טובה ומתוקה!

סלע10 תודה על הברכות והחיזוקים! ממש מחמם לי את הלב. שנה טובה ונפלאה!!

הוסף רשומת תגובה