RSS

יום חמישי, 10 במרץ 2011

פאי שוקולד ובננות בקרמל

הנה מצאתי לי כמה דקות פנויות לכתיבת הרשומה. מחרתיים אנחנו עוברים דירה בשעה טובה, הגענו פה לשכונה של האוניברסיטה (זה לא מעונות סטודנטים כי אם קומפלקס המיועד לעובדי ומרצי האוניברסיטה) כי זה היה הדבר הפשוט ביותר לעשות מהארץ. כפי שכתבתי נראה לי בכל פוסט מאז הגענו - אני לא סובלת את הדירה הזו, היא יותר גדולה מהדירה שלנו בארץ אך היא מחולקת בצורה מאד לא אופטימלית, והמטבח.... זוועה - יש בדיוק שלושה ארונות נגישים וגם הם ללא חלוקה פנימית?!
אז אצו רצו להם שישה חודשים וסוף סוף אנחנו עוברים דירה, הדירה החדשה מרווחת, חדשה, מוארת ונעימה יותר אבל החסרון היחידי שלה הוא שהמטבח לצערי קטן יותר, אבל רק פיזית, כך שיש הרבה ארונות, מגירות ואף ארון מזווה אך משטח העבודה הוא עלוב. האחד והיחיד היה מאד מוטרד מהעינין כי לו הבית הזה היה סבבה לגמרי וכל עניין האריזה והפריקה בכלל לא נראה לו ומבחינתו הינו נשארים עוד ועוד, בגללי אנחנו עוברים וכולו בפחדים מזה שאני אתבכין לו גם בדירה החדשה ועוד ארצה לעבור גם משם. לאחר שראיתי מספר לא מצומצם של דירות (13), הגעתי למסקנה שפה זה לא כמו בארצנו הקטנטונת, הסטנדרט האמריקאי (זה שנמצא בדירות להשכרה בשכר הדירה בו חיפשתי) בכלל לא מתאים לי ובכל בית יש חסרונות ויתרונות אחרים ומאחר שהיתה רק פעם אחת שנכנסנו לדירה והרגשת השמחה התפשטה בי אנחנו הולכים על זה ונקווה לשמועות טובות כפי שאומרת סבתי המקסימה.
אני לא מאמינה שעד היום לא הכנסתי את פאי השוקולד המנצח הזה שהולך איתי כבר יותר מעשור, מקורו הוא בספרו הראשון של ג'ימי אוליבר - השף העירום. הפעם על מנת לנצל את הבננות הצהובות וגם כי ממש התחשק, בתחתית הפאי (על הקלתית האפויה, אפייה ראשונית) הונחו בננות, מעליהם קרמל (את הקרמל הכנתי ממילא לעגה, פעם הבאה אני אשים עוד קרמל!), מעל אבקת שקדים שיספגו קצת את הקרמל ורק אז מסת השוקולד הנהדרת.




כמו בכל מתכוני השוקולד, לתוצאות מעולות יש להשתמש בשוקולד מעולה ובאבקת קקאו איכותית. נסו עם מה שיש בבית ואם זה שוקולד פרה וקקאו עלית, פעם שיוצא לכם נסו זאת עם שוקולד של לפחות 60% מוצקי קקאו ואבקת קקאו הולנדי ותראו שזה אפילו יותר טעים:)
את המתכון שלי לבצק הפריך על פי השף העירום נתתי כבר מספר פעמים פה בבלוג, הנה הוא שוב:


100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
2 כפות חלב
250 גרם קמח (13/4 כוס)


במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מספר דקות עד לקבלת מן קצפת קשה.
מוסיפים את החלמונים אחד, אחד עד לעיסה אחידה.
עכשיו בא החלק הבעיתי כביכול - על מנת שהבצק יצא פריך ודפנות הפאי לא יקרסו באפיה יש להקפיד על מינימום ערבוב.
מוסיפים את כל כמות הקמח, מפעילים שוב את המיקסר בערבוב איטי עד לקבלת מרקם של גרגירים ספק גושים קטנים. מוסיפים את החלב ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד.
עוטפים בנילון ומקררים לפחות לשעה. (אפשר לשמור את הבצק בקרור גם יומיים שלושה).
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתבנית, כעת יש להקפיא את התבנית עם הבצק לכמה שעות.


לפני האפיה יש לדקור את הבצק
אפיה ב-180 מעלות (400 פרנהייט) לכעשר דקות - עד שהבצק מתחיל טיפה להזהיב.


למלית השוקולד:
140 גרם חמאה
150 גרם שוקולד
חצי כוס אבקת קקאו
4 ביצים גדולות
200 גרם סוכר (כוס)
3 כפות שמנת חמוצה
3 כפות סירופ קרמל (אחרי שיש קרמל במחבת מוסיפים מים רותחים לאט לאט לדילול הקרמל עד לקבלת סירופ קרמל סמיך)
פרוסות של שתי בננות בעובי של 1 ס"מ
כרבע כוס קרמל 
שתי כפות גדושות אבקת שקדים

במיקרוגל או בבאן מרי ממיסים את השוקולד והחמאה.
מקציפים את הביצים (לא להפריד) עם הסוכר לקבלת מסה בהירה ותפוחה - קרם צהבהב.
מוסיפים לתערובת הביצים את הקרמל, מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמנת החמוצה.
בתנועות קיפול מאחדים בין השוקולד המומס ותערובת הביצים.
כעת מסדרים על הקלתית האפויה את פרוסות הבננות, מעליהם יוצקים את הקרמל בצורה אחידה ומעל מפזרים את אבקת השקדים.
מעל הכל יוצקים את תערובת השוקולד ואופים ב-180 מעלות (370 פרנהייט) לכחצי שעה עד שהעוגה לא נוזלית, כלומר התמצקה אך כמובן עדיין רכה.


אופים ב-180 מעלות (370 פרנהייט) לכחצי שעה עד שהעוגה לא נוזלית, כלומר התמצקה אך כמובן עדיין רכה.



מחכים קצת לקרור ונהנים!
לעוגה טעם עשיר של שוקולד בננה - שילוב מעולה לאוהבי הז'אנר.


סוף סוף צילמתי בתאורת יום, תרשו לי להתלהב. פה רואים את הבננות בתחתית - יאמי.


הנה הביס, רק להכניס לפה.


לילה טוב לי ויום טוב לקוראים בארץ.

7 תגובות:

soul food אמר/ה...

מתכון מצוין.. בהצלחה בדירה החדשה:-))

אילת אמר/ה...

הפאי הזה - היה מדהים !!!
אכלנו אותו אצלכם בארוחת ערב... D-:

גיל אמר/ה...

היי,

גיליתי את הבלוג שלך היום והוא מקסים!
העוגה הזאת מיד שבתה את ליבי, אבל אני חושב שחסר חלק מהמתכון.
במתכון מתוארת רק אפיית הקילתית ואז מלית השוקולד, ללא החלק באמצע של פיזור הבננות ואבקת השקדים. (גם ברשימת הרכיבים וגם בהוראות ההכנה).

אלה צפריר אמר/ה...

איזה כיף. עכשיו גיליתי גם את הבלוג המקסים שלך :)
תודה על ההערה, תיקנתי והוספתי את החלק של הבננות בגוף המתכון.

גיל אמר/ה...

תודה.
אכין אותה מתישהו בקרוב ואספר איך יצא.
השילוב של שוקולד ובננות פה נראה ממש מצוין.

אנונימי אמר/ה...

הי,
באיזה תבנית מכינים את העוגה? פאי מתפרקת ?מה קוטר התבנית?
פשוט בתונה נראה שהכנת את העוגה בתבנית מתפרקת עגולה..

תודה! :-)

אלה צפריר אמר/ה...

אני מכינה בתבנית של 24 או 26. היום יש לי תבנית פאי מתפרקת, אבל אז כשעוד לא היה וכשהתבנית עסוקה אני משתמשת בתבנית קפיצית עגולה רגילה, שוב קוטר 24 (לשים לב לא למלא את מלית השוקולד עד הסוף אלא רק עד שני שליש מהבצק) או 26 (אם כי גם 28 יתאים לכמויות) ואת הבצק אני מהדקת לשוליים ואז באזרת סכין חד עם שפיץ חותכת בקו ישר עד גובה של בערך שלושה סנטימטרים, מוציאה את העודפים וזהו :)

הוסף רשומת תגובה