RSS

יום רביעי, 6 ביולי 2011

עוגת גבינה נוסח סן-דייגו



יש! עוגת גבינה טעימה ונימוחה, עשירה אך קלה מבחינת אחוזי שומן וכל זאת בקליפורניה. לאחר המלצות ועזרה מנשים טובות בעלות ותק רב ממני בניכר, נמצא המתכון המנצח לעוגת גבינה כמו שאני אוהבת שהיא 180 מעלות מאחותה בסגנון הניו-יורקי (רבע מכמות השומן וחצי מכמות הסוכר) ומאד מזכירה את עוגת הגבינה הקלאסית הישראלית של אמא (מתכון כאן) אליה כיוונתי ואליה געגועי.
המתכון הזה מיועד ראשית כל לעצמי שיהיה לי מתכון לשבועות בשנה הבאה (כן אנחנו נישארים פה לפחות עוד שנה), שנית כל לכל מי שגר בקליפורניה בפרט ובארה"ב בכלל (לא יודעת אם המותגים משווקים בכל ארה"ב) או קפץ לבקר ובא לו על עוגת גבינה קלילה וטעימה. 
לאחר מספר נסיונות בהם המקרר הביתי היה עמוס במוצרי חלב ביניהם גבינת שמנת, גבינת טוב-טעם, גבינת ריקוטה, קילו שמנת חמוצה ויותר מארבעה קילו של יוגורט, נמצאה "הגבינה הלבנה" האידיאלית לאפיית עוגת הגבינה. כמו בכל גילוי מרעיש גם גילוי זה קרה במקרה לא מכוון בו עמדתי לאפות את העוגה בפעם השלישית וכל מה שנשאר במקרר היו שמנת חמוצה ויוגורט רגיל...
אבל כמו בכל סיפור נתחיל מההתחלה: 


את העוגה הראשונה אפיתי למסיבת שבועות בגינה מאחורי הבית של חברים, העוגה יצאה טעימה אך דחוסה מדי מאחר והגבינה העיקרית שהשתמשתי בה היתה גבינת ריקוטה (מה-Ralaphs) שהיא ממש שונה, מהכיוון הלא מחמיא, מהריקוטה הנמכרת בארץ.


פעם שניה, יצא טעים ועדין. עדיין לא מושלם אבל ממש קרוב. והנה מוצרי החלב בהם השתמשתי:
יוגורט FAGE/ שמנת חמוצה/ גבינת ריקוטה
היוגורט מתוצרת FAGE אכן מזכיר במרקמו ובטעמו גבינה לבנה (הוא גם די יקר), בפעם הזו שילבתי בין גבינת הריקוטה, מעט גבינת שמנת ומהיוגורט הסמיך הזה. אחרי הפעם השנייה כבר העלתי את התמונות לבלוג וכתבתי את הרשומה של עוגת הגבינה לשבועות. אבל אז באה הפעם השלישית...

הנה התוצרת של הפעם השנייה:


ובפעם השלישית - מוזיקה של תופים...... בפעם הזו מצאתי את הגבינה הלבנה האמיתית! 4% שומן קרמית חלקה, טעימה, נגישה ולא יקרה.

הנה הפטנט:
יוגורט לבן רגיל עם 2% שומן (נקנה ב-Henry's) שהגיר מחצית מכמותו המשקלית והניב גבינה לבנה טעימה שאיתה אפיתי עוגת גבינה טעימה ונימוחה. 
היוגורט נכנס למסננת שעליה הונח "חיתול טטרה", חיתול בד פשוט מימי ינקותו של פעוט הבית, ומתחתיה כלי קיבול לאיסוף מי היוגורט. את היוגורט כיסיתי ביתרת החיתול והכל נכנס לאישפוז של 4 שעות במקרר שבתומן התקבלה גבינה לבנה נהדרת מהסוג הנמס בפה.

פעם שלישית:
  
ומקרוב-

* בשונה מקודמותיה, עוגה זו נאפתה כשהיא מונחת בתוך תבנית מים ועל כן דפנות העוגה יצאו צחורות. קודמותיה נאפו עם תבנית מים שנמצאה בקומה מתחתיהם.
* אם לא אופים בתוך תבנית עם מים, שולי העוגה מתכהים ומתכווצים בקירורה. אי לכך שווה לטרוח לקבלת עוגה אחידה וצחורה.
* כפי שרואים פני העוגה האחרונה אינם סדוקים, זאת מחר והפכתי את העוגה והסדקים נמצאים למטה.



הבעיה היתה שבדיוק נגמר לי הקורנפלור וכך היתה חסרה כף אחת של האבקה שמיצבת את כל הטוב הזה. יצא טעים מאד במרקם ענני מענג אך העוגה היתה רכה מדי. הפעם הרביעית עוד לא היתה ואני בטוחה שהיא תהיה מושלמת. המטפלות במשפחתון האהוב על הפעוט כבר התענינו בקשר לעוגת הגבינה הישראלית ועל כן יש לי תרוץ לאפות אותה פעם נוספת ולצ'פר את אלו שמעניקות כל כך הרבה אהבה ותשומת לב לגוזל הבית. כל כך כיף לו שכל יום שאנחנו באים לאסוף אותו משם הוא עושה שני צעדים שמחים אלינו ומיד חוזר אחורה ועושה תצוגת תכלית לכל המשחקים במשפחתון וכל המילים החדשות שהוא יודע באנגלית ובספרדית. פשוט כיף לי ללכת כל יום לעבודה ולדעת שהוא מאושר :)




עוגת גבינה אפויה סטייל סן-דייגו

1/2 1 מיכלי יוגורט 2% שומן בעלי חמיצות עדינה (אני קונה בהנריס, 945 גרם למיכל)
שמנת חמוצה, חצי מיכל (454 גרם למיכל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
5 ביצים גדולות
3 כפות קורנפלור גדושות

* לפחות ארבע שעות לפני הכנת העוגה: מעבירים כמיכל וחצי יוגורט לתוך מסננת המרופדת בבד חיתול 
   ומעבירים למקרר לכארבע שעות עד לילה להגרת עודפי הנוזלים. יוצא נטו בין 700 ל-750 גרם גבינה.

*  מחממים תנור ל-150 מעלות (350 פרנהייט).
1. מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות לקצף נוקשה ויציב.
2. מקציפים את החלמונים עם המחצית השניה של הסוכר.
3. מערבבים בקערה את השמנת עם הקורנפלור עד למרקם אחיד וחלק.
4. מוסיפים את היוגורט מהמסננת ואת השמנת עם הקורנפלור לחלמונים.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך החלמונים עם הגבינות.
7. יוצקים לתוך תבנית בקוטר של 26 את תערובות הגבינה. אופים את העוגה כשהיא נמצאת בתוך תבנית עם מים (יש לודא כי התבנית שבה נמצאת העוגה אטומה מלמטה). אופים עד שהעוגה מתחילה להשחים ואז מורידים את החום ל-
280 מעלות פרנהייט וממשיכים לאפות (העוגה לא צריכה ממש להשחים, ניתן להוריד את הטמפרטורה גם ל-250 מעלות אם התנור מאד חם). זמן האפייה הכולל יהיה שעה ורבע.

  • במהלך האפייה העוגה מתנפחת מאד והיא יורדת מהר כאשר מוציאים את העוגה מהתנור.
  • העוגה בתום האפייה עדין רוטטת במרכזה.
  • בסיום האפיה אין צורך לשחרר את קצוות העוגה.
  • יש להעביר את העוגה למקרר לאחר צינונה המלא.
  • רצוי לשחרר את העוגה מהתבנית ולצפותה רק לאחר קירור של 4 שעות לפחות במקרר.


ציפוי העוגות:
העוגה הראשונה מצופה ראשית בשמנת חמוצה (200 גרם) עם אבקת סוכר (1-2 כפות) ומעל רסק של פטל שחור עם כף אבקת סוכר.
העוגה השנייה מצופה שוב בשמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומעל ריבת חלב ביתית וקישוט בחצאי פטל שחור.
העוגה השלישית מצופה ברסק של פטל שחור ושמנת חמוצה ומכאן צבע הלילך.

כל כך הרבה תמונות לרשומות כבר הורדו מהמצלמה, יש קובה במיה, מאפינס תותים וגבינת שמנת, עוגיות מקושטות ממסיבת ההפתעה של הבוס ומאפינס אוכמניות. הכל מחכה ומצפה שאני אמצא קצת זמן שבו אני מפוקסת מספיק בשביל לכתוב את הכל בצורה מסודרת וברורה. מקווה שזה יקרה בקרוב...
עדכון נוסף הוא שיש כרטיסי טיסה לתחילת ספטמבר, אנחנו מגיעים לשלושה שבועות אז נא לסמן ביומנים. באוגוסט אני אפרסם רשומה עם רשימת ההפתעות לקוראי הבלוג.

5 תגובות:

soul food אמר/ה...

יופי של עוגה...
ביתי מתגוררת בארה"ב. אני מתכוונת לששלוח לה לינק לעוגה...
תודה
חיה

אנונימי אמר/ה...

תודה! כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון שפוי לעוגת גבינה בצפון אמריקה
לטובת הקנדים שמציצים פה מדי פעם, את יכולה בבקשה לכתוב כמה זה מיכל וחצי יוגורט, כי נראה לי שפה יש גדלים אחרים
שוב תודה
שלי

אלה צפריר אמר/ה...

תודה חיה, ד"ש לבת.

בבקשה, שלי. אכן שמתי לב לענין שלא צינתי את משקל היוגורט במיכל. אז תיקנתי זה 945 גרם ולאחר ניקוז הנוזלים נשאר לי בדיוק חצי מהמשקל ההתחלתי של הגבינה.

בהצלחה :)

אנונימי אמר/ה...

וואו המתכון נראה מעולה. בהחלט אנסה.
בלוג שלך ממש יפה ותמונות יפיפיות.

אלכס

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה אלכס :)

הוסף רשומת תגובה