RSS

יום שני, 11 ביולי 2011

מאפינס פירות קיץ וגבינת שמנת


המאפינס הזה נותן מענה לפרות קיץ יפים וחמצמצים. הפרות היפים האלה שמסתכלים עליכם כשאתם עוברים על ידם וממש מתחננים לבוא איתכם הביתה במצגות שווא כאילו הם מתוקים כדבש. הפירות שהיו בתחתית הסלסלה, הקטנים יותר והמוצלחים פחות ואלה שכבר ראו ימים טובים יותר והחלו להתקמט. בכל מקרה אלה הם מאפינס מעולים שנגיעות גבינת השמנת המתוקה משלימים את הפרות הנ"ל ויוצרים מאפינס עסיסיים, מפנקים, מתוקים במידה ולא משעממים. אה, והם גם משתבחים עם הזמן ולא מתייבשים לאחר יומיים. נסו עם נקטרינה, משמש, שזיפים, דובדבנים, ענבים או תות-שדה בעונה הקרה יותר.
כיאה לעקרת הבית המודרנית שביום יום חוקרת כימיה במעבדה וחוקרת כימיה טעימה יותר במטבח, גם מתכון זה נוסה מלפנים ומאחור עם תותי שדה (עכשיו יש מבצעים מאד חמים בסן דייגו) וגם עם פרות קיץ, גם במאפינס בגודל רגיל וגם בגודל מיני. אלו הם ממש מאפינס מעולים שדורשים קצת יותר השקעה מאלה הרגילים מאחר ויש להרכיבם מ-3 חלקים (מלכלכים 3 קערות): החלק של הפרי, תערובת גבינת השמנת ובלילת המאפינס. המסקנות האישיות שלי הן שהכי קל ולבסוף גם הכי מפנק היא הגרסא בגודל הרגיל בלי התחכמויות. למי שיש קצת פחות זמן/ סבלנות מוזמן לאפות בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ או שתי אינגליש קייק (זמני האפיה יתארכו).

חומרים (ל-24 מאפינס בגודל רגיל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
100 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
1 כפית תמצית ווניל
2 ביצים מספר 1
1 כוס פרי נבחר חתוך לקוביות קטנטנות (כמה שיותר קטן יותר טעים)
*לתערובת הגבינה*
1/2 חבילה של גבינת שמנת שמנה (125 גרם) רכה (בטמפ' החדר)
1/3 כוס סוכר (65 גרם)
1 כפית תמצית ווניל

הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים עם מזלג בקערית (להלן קערה מספר 1) את החומרים לתערובת הגבינה לכדי עיסה חלקה.

3. בקערת המיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר בערך כחמש דקות למין קצפת לבנה ויציבה. עם לקקן מנקים את דפנות הקערה ובכך מגרדים את החמאה שלא הוקצפה כראוי.

4. מקציפים שוב מספר שניות ומוסיפים את הביצים - ביצה אחר ביצה לקבלת קרם אורירי (תמונות 1 + 2)
5. בקערה נפרדת (להלן קערה מספר 2) מערבבים את החומרים היבשים - הקמח, אבקת האפיה והמלח.
6. מוסיפים כמחצית מכמות הקמח, אין צורך לדייק ומערבבים מעט (תמונה 3).
7. מוסיפים את כוס החלב ומערבבים עוד קצת (עד שרוב העיסה התאחדה, לא להגיע להומוגניות, תמונה 5)
8. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה ודי! (מינימום ערבוב).


9.לאחר שסידרנו את עטרות הנייר בתבנית השקעים מוסיפים ככף שטוחה מהעיסה שתגיע לגובה כשליש מהשקע (תמונה 1). מעל מפזרים כפית שטוחה מהפירות (תמונה 2), מעל כפית שטוחה של תערובת הגבינה (תמונה 3), מעל סוגרים עם עוד כף שטוחה מהבלילה ומפזרים מעל עוד חצי כפית של פרות חתוכים (תמונה 4).

7. אופים כ-20 עד 25 דקות או עד שמשחים (לתבניות של עוגה ניתן לבדוק לאחר ההשחמה בשיטת הקיסם הנקי).

8. מצננים 10 דקות ונהנים מאד מההשקעה. גם יפה וגם טעים :)



בתאבון!

7 תגובות:

אילה אמר/ה...

נשמע ונראה מעולה!!! ייבדק בסופש הקרוב!!!

אנונימי אמר/ה...

האם ניתן להמיר את גבינת השמנת בגבינה לבנה?

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה אילה, אשמח לשמוע איך יצא :)

הי אנונימי,
לא ניתן להמיר את גבינת השמנת בגבינה לבנה כי היא תרטיב את המאפין ויצא מגעיל. מאידך ניתן להחליף בגבינת טוב-טעם או גבינת סימפוניה אם כוונתך היתה לשימוש בגבינות רזות יותר.
בהצלחה,
אלה.

אנונימי אמר/ה...

עשיתי ויצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!! תודה על המתכון המוצלח

אלה צפריר אמר/ה...

כיף לפתוח ככה את הבוקר עם תגובה שכזאת. תודה על הדיווח ויום מקסים :)

אנונימי אמר/ה...

יצא מעולה!!! תודה על המתכון.
שאלה - המאפינס נשמרים במקרר או בחוץ?

אלה צפריר אמר/ה...

תודה!
אני שמרתי את המאפינס בחוץ. אבל אני גרה בסן דייגו. בתנאי השרב של הארץ הייתי שומרת במקרר בכלי אטום :)

הוסף רשומת תגובה