RSS

יום שבת, 26 בפברואר 2011

שרימפס ופסטה


השבוע עשיתי את הקניות הדו-שבועיות שלי בהנריס (ירקות, פרות ו"תנובה") והשלמת קניות בטארגט (יבשים וקפואים למיניהם). שוב לקח לי שעתיים ולקראת הסוף כבר היה קשה ללכת במרחבים האינסופיים של הסופרים האמריקאים הללו. הצרה היותר גדולה השבוע היא שיצאה לי קנייה של 200$ שאיך שלא מסתכלים על זה הגזמתי! מה אני אומר להגנתי, המקרר היה ריק לפני שיצאתי לקניות, כמו שאומרים היה וואקום והיה צריך לקנות הכל. חוץ מזה צ'יפרתי את הילד בפיג'מות ב-30$ וקניתי לי אוכל למעבדה בסכום דומה (מיני דברים "בריאים" במיוחד כמו צ'יפסים אפויים וסיני-מיניס), אכן קנייה בזבזנית משהו.
אז כיאה ל-200$ חזרתי הביתה עם כל טוב והמון שקיות כבדות שהבעל היה צריך לסחוב למעלה לדירה. נקנו דגים, עוף ושרימפס (הכל היה במבצע, לא כזה משתלם), פטריות ועוד דברים יקרים וטובים, אז חזרתי הביתה עם המון אמביציה וכל טוב במקרר ולמחרת הכנתי את מנת הפסטה מהטובות שהכנתי אי פעם, כזו שאם הייתי מקבלת במסעדה לא הייתי מתבאסת כלל :)
הערות והארות, לגבי החלפות ושינויים: כמו תמיד אני ממליצה בחום להכניס למנה רק מה שאוהבים, מה שלא - להשמיט או למצוא תחליפים, כמו פטרוזיליה במקום הכוסברה ופרי ים אחר/חתיכות דג/עוף במקום השרימפס. אני לא יודעת איך יצא, אבל אם שמים רכיבים טובים בטוח יצא טעים, אם כי אז זה כבר יהיה מתכון שונה ואחר :).
מי הבישול של הפסטה מלאים עמילן ולכן מעבים את הרוטב כך שיעטוף היטב כל פסטה, אני מאד ממליצה על הוספת מי בישול הפסטה לכל רוטב פסטה שאתם מכינים. את הטיפ הזה וגם את הטיפ של הוספת הפרמז'ן על הפסטה לפני הערבוב למדתי מהבלוג המדהים (שהוא בלוג האוכל הישראלי הכי הכי מבחינתי) של הילה קריב ביסים ומקורם של הטיפים הוא באיטלקיה בשלנית.  

אז הנה המתכון לפני שאני אשכח:

פסטה ברוטב שרימפס

חצי קילו שרימפס
1 כף שמן זית
1 כפית חמאה
1 צרור כוסברה קצוץ 

1 עגבניה גדולה קצוצה
1 פטריית פורטבלו ענקית (שווה לסלסלת שמפיניון) חתוכה לקוביות (כל שמפיניון לארבעה רבעים)
1 חבילת פסטה טובה כמו ברילה
בצל בינוני קצוץ
גרד לימון
מיץ מלימון שלם
1 כף רכז רימונים
2 כפות פרמזן 
2 כפות שמן זית (לסיום)



בסיר גדול מרתיחים מים ומלח לבישול הפסטה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ולפני סינון הפסטה שומרים ספל נוזלי בישול לרוטב.
מטגנים בחמאה ובשמן את הבצל הקצוץ עד שמתרכך חלקית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עוד כחמש דקות.
מוסיפים את רוב מי הבישול (בערך 3/4 הספל) ומבשלים על להבה גדולה עד שהכל רותח.



מוסיפים את השרימפס ומבשלים עוד כחמש דקות עד שהם מחליפים צבע.
מוסיפים מחצית מהכוסברה, מחצית ממיץ הלימון, רכז הרימונים ואת קליפת הלימון המגוררת, מערבבים ומוסיפים מעל את הפסטה המסוננת.
מעל הפסטה מזליפים שתי כפות שמן זית ושתי כפות גדושות גבינת פרמזן ומערבבים את הכל.
מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומערבבים שוב, כאן יש מקום להוסיף את יתרת מי הבישול אם הרוטב נעלם, מפזרים את יתרת הכוסברה ומגישים.



טעים בטרוף!!



להדפסה - 

חצי קילו שרימפס
1 כף שמן זית
1 כפית חמאה
1 צרור כוסברה קצוץ 
1 עגבניה גדולה קצוצה
1 פטריית פורטבלו ענקית (שווה לסלסלת שמפיניון) חתוכה לקוביות (כל שמפיניון לארבעה רבעים)
1 חבילת פסטה טובה כמו ברילה
בצל בינוני קצוץ
גרד לימון
מיץ מלימון שלם
1 כף רכז רימונים
2 כפות פרמזן 
2 כפות שמן זית (לסיום)

בסיר גדול מרתיחים מים ומלח לבישול הפסטה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ולפני סינון הפסטה שומרים ספל נוזלי בישול לרוטב.
מטגנים בחמאה ובשמן את הבצל הקצוץ עד שמתרכך חלקית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עוד כחמש דקות.
מוסיפים את רוב מי הבישול (בערך 3/4 הספל) ומבשלים על להבה גדולה עד שהכל רותח.
מוסיפים את השרימפס ומבשלים עוד כחמש דקות עד שהם מחליפים צבע.
מוסיפים מחצית מהכוסברה, מחצית ממיץ הלימון, רכז הרימונים ואת קליפת הלימון המגוררת, מערבבים ומוסיפים מעל את הפסטה המסוננת.
מעל הפסטה מזליפים שתי כפות שמן זית ושתי כפות גדושות גבינת פרמזן ומערבבים את הכל.
מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומערבבים שוב, מפזרים את יתרת הכוסברה ומגישים.

יום ראשון, 13 בפברואר 2011

בראוניז ל-Valentine's day

 וואו, פעם ראשונה שאני מעלה רשומה אקטואלית בזמן, איזה התרגשות. 
אז מחר חוגגים פה בארצות הברית את וולנטיין, כמובן כמו כל חג פה כל החנויות לובשות "מדי" חג ומוכרים פה את כל הדברים הרגילים רק בציבעי וברוח החג. כיאה לוולנטיין הכל בצבעי אדום, וורוד ולבן וכמובן עם המון לבבות. וכך לכל הממתקים יש עכשיו גרסא חגיגית בונבונירה של לב וכמובן סוכריות לב לרוב. מאז שהגעתי אני כל הזמן מספרת לחברי במעבדה על הדברים שאני רוקחת במטבח האישי בבית, במיוחד פה באמריקה שרובם אוכלים דברי מאפה "גורמה" מהסופר או אם כבר משקיעים אז זה מתערובת אינסטנט שיש להוסיף ביצים וחלב. רבות יצא לי לספר על מאפי ולהראות תמונה בבלוג לאנשים שהביעו יותר התענינות, בארץ בזמן הדוקטורט כשעוד לא הייתי אמא הייתי מצ'פרת את חברי המעבדה בטעימות לרוב. פה יצא לי לצ'פר אותם בחצי טעימה אולי פעם אחת, לכן החלטתי לעשות מעשה ולנצל את היום החגיגי לטעימת בראוניז אמיתיים מאחר ובראוניז הינו דבר אמריקאי וגם מאחר שהאופה של המעבדה טענה בתוקף כי אין מה להתאמץ ולהכין בראוניז אמיתיים כי אלו מהקופסא של האבקה יוצאים מעולים. לכן נענתי לאתגר ונחכה למחר לראות אם היה שווה את המאמץ או לאו.
את המתכון לבראוניז האולטימטיבים בעיני העלתי פה בעבר, זהו מתכון המבוסס על בראוניז שלושת השוקולדים של מיכל מוזס. חיבת להתוודות שמאז שהנחתי ידי על המתכון הזה ב-2004 לא אפיתי וניסיתי מתכון אחר, האחד והיחיד מתמוגג מכל ביס (הוא בעיקר עוזר לי ביישור ובחיתוך עם החלקים העקומים) ואני נהנית מכל גרגיר של המעדן הקפוא (כרגיל שומרת הכל במקפיא).
הפעם בשביל להתאים את הבראוניז לחג השתמשתי בטריק הידוע של יצירת עיגולים מתערובת לבנה (ניגוד טוב לשוקולד), הלו היא תערובת של גבינת פילדלפיה ואז מעבר עם קיסם ליצירת הלבבות. התלבטתי ביני לבין עצמי לגבי קוטר הצנתר והחלטתי על זילוף המסה הלבנה בצנתר רחב, זה התברר כטעות והלבבות יצאו עגולים במיוחד. אז פעם הבאה עם צנתר קטן!



בראוניז שוקולד עם לבבות גבינה

180 גרם שוקולד מריר קצוץ
185 גרם חמאה (מקל וחצי)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
11/4 כוסות סוכר (240 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו כהה
2/3 כוס קמח (150 גרם)
לתערובת הגבינה:
1 חבילת גבינת שמנת (בין 200 ל-250 גרם)
2 ביצים 
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

הכנה:
תערובת הגבינה:

+ בעזרת וו גיטרה מקציפים את הסוכר עם גבינת השמנת מספר דקות.
+ בעזרת מקצף בלון מקציפים את שתי הביצים עם שתי כפות סוכר לקצף יציב
+ משלבים בעדינות בין שתי המסות ומעבירים לשק זילוף עם פיה קטנה.

תערובת השוקולד:
+ במיקרוגל או מעל באן מארי ממיסים שוקולד מריר וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה.
מצננים לטמפרטורת החדר.
+ במיקסר מערבלים ביצים וסוכר לקבלת מרקם קרמי. מקפלים פנימה את השוקולד ומערבבים
לקבלת תערובת אחידה.
+ מנפים את הקקאו והקמח מעל התערובת ומקפלים. 

+ יוצקים לתבנית, מזלפים עיגולים של תערובת הגבינה לתוך תערובת השוקולד (ללחוץ פנימה).
+ בעזרת קיסם/שיפוד יוצרים לבבות מהעיגולים על ידי משיכת הקיסם מתחילת העיגול לסופו דרך מרכזו (ראו תמונה).
+אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגה יציבה אבל עדיין רכה במרכזה.


עם הקיסם:

לפני החיתוך רצוי לצנן לטמפרטורת החדר ואז להקפיא למשך 15 עד 30 דקות ואז מתקבל חיתוך ישר ומדויק ללא פירורים.

את הבראוניז עטפתי בשקיות והוספתי לב מהדפים היפים שלי וכך זה יגיע מחר למעבדה.
אז לכל החוגגים וגם לאלה שסתם מחפשים תרוץ לקבלת בונבונירת שוקולד איכותית וטעימה במיוחד שיהיה לכם בכיף, ולכל המחפשים מקווה שתמצאו את המשלים שלכם ממש בקרוב ושהוא יהיה שווה את כל המאמץ והחיפוש המתיש כמו במקרה שלי :)


יום שלישי, 8 בפברואר 2011

קציצות עם דובדבנים חמוצים ועוף ביוגורט



עברו שבועיים מהפוסט הקודם, אין לי שום חדשות מענינות לעלות לבלוג. הכל מתקדם לו על מי מנוחות ולאט לאט אנחנו פה כבר 5 חודשים. השפה נהיית נהירה יותר ואתמול סוף סוף השתכנעתי לראות את אוואטר (יצא לאקרנים ממש בסמוך ללידת הגוזל, באותו זמן לא יכולתי אף לראות את עידן הקרח 1 שהיה בבית, סרט ילדים מצויר שהפסקתי לראותו בבכי לאחר 5 דקות כי יש שם איזה תינוק בוכה. אז על אואטר לא היה על מה לדבר. הסרט מדהים! ממש ממש אהבתי והתרגשתי מהטכנולוגיה, האנימציה וגם מהעלילה, ולא שמתי לב בכלל לעובדה שאין תרגום, פעם ראשונה שאני רואה פה סרט ללא תרגום כמובן ומבינה כל מילה. כרגע אנחנו בחיפושי דירה על מנת לעבור למקום קצת יותר מרווח וכיפי, בעבודה בדיוק התאוששתי ממשבר עמוק - רק באנגלית המילה מחקר הינה מדויקת: re-search. אז נקעה נפשי מלחפש, רוצה כבר למצוא!! אבל ככה זה הדברים המופלאים ביותר במדע התרחשו בטעות, ומעבר לזה צריך להתאזר בסבלנות, ואותה כדיברי כל הגננות "לא קונים בחנות" - כמה חבל, הייתי מוכנה לשלם הרבה בשביל קצת סבלנות בשביל עצמי ועוד קצת בשביל סבלנות לגוזל שלמד בינתים להשכב אוטומטית על הריצפה ולצעוק, עד שעושים בדיוק מה שהוא רוצה :) גאון של אמא.
הפעם אני חורגת ממנהגי ומצרפת עוד מתכון באותו הפוסט. יש לי מספר בעיות עם העלאת בישולי הביתיים לבלוג: א) לרוב אני מבשלת כשאנחנו רעבים ולאף אחד (בעיקר לי) ממש לא בא לצלם תוך כדי ההכנה (משתדלת להכין כמה שיותר מהר עם עוד כמה בישולים והכנות במקביל) ובעיקר לא כשהתוצר המריח סוף סוף מוכן. ב) בבישול קורה הרבה פעמים שהמאכל הינו פוטוגני ומגרה בצבעוניותו לפני הבישול הרבה יותר מבסופו. ג) אין לי מושג מה קורה מבחינת כמויות, בבישול שלא כמו באפייה ממש לא צריך להיות מדויקים. 
וכך יוצא שעל מנת לפרסם ולחלוק את המתכון הנפלא של העוף ועדיין להיות מרוצה כשאני פותחת את הבלוג, העוף והקציצות חולקים את אותה רשומה. אך שזה לא יטעה אף אחד מבחינת הטעם העוף הזה מנצח והוא אחד ממתכוני הבית כבר שנים רבות :)
נתחיל מהקציצות, מתכון שחשבתי שיקח הרבה זמן להכין, קציצות בית משודרגות כאלה בטעם חמוץ מתוק. אנחנו פה בבית מאד אוהבים אוכל מתקתק, עוף במרינדות עם דבש/ סילאן/ סוכר חום, המבורגר עם ריבת בצל ועוד מאותו הסוג. אוהבים שהרוטב הוא חום, סמיך ודביק כזה שעוטף היטב את הבשר.
הקרדיט להשראת המתכון נתון לאמא של מיצמיצ מפורום אוכל של YNET (הלא היא יעל גרטי), בפורום מאד מתלהבים מהמתכון וכשניסיתי להכין אותו בעברי ממש לא הייתי מרוצה מהתוצאה, נדמה לי כי הקציצות התפרקו מאחר וכרגיל לא טיגנתי אותם תחילה. הפעם אני מאד מרוצה, אין לי מושג מה לשון המתכון פרט לזה שאני זוכרת כי מטמינים דובודבן באמצע כל קציצה. מאחר שהמטבח פה עבר להיות מטבח של קיצורי דרך הדובדבנים נקרעו בידיים והוספו לעיסה. הגוזל שלנו אכל את הקציצות בהנאה רבה, בעיקר היה עסוק בלדוג את הדובדבנים (צימוקים וחמוציות מיובשות הן האוכל האהוב עליו). 
אמא שלי העירה לי לא מכבר שהמתכונים הניתנים פה הינם מפורטים מדי ועם המון קשקשת, אז מהפעם הזו אני גם מוסיפה תקציר לבשלנים מדופלמים שלא צריכים את כל הערות הביניים.
כמה הערות לפני שמתחילים: רוטב שאני מאד אוהבת להשתמש כאשר אני יוצרת קציצות מבקר (המבורגרים למשל) הוא רוטב ברביקיו שמעניק טעם מעט מעושן, לא בריא וטעים לקציצה. אם אין בבית אז כמובן שאפשר בלי, אם יש כדאי לנסות. קציצות כמובן מטגנים, מאחר ואני נמנעת לרוב מטיגון והפעם רציתי להכין קציצות טעימות ולא פריקות החלטתי להבריש את הקציצות בשמן זית (כן, זה ממש לא קיצור דרך, אבל למסקנה שלדברים בריאים טיפה יותר יש לבזבז יותר זמן הגעתי כבר בפוסט הקודם) השתמשתי בערך ב-3 כפות וזהו. 


אז נצא לדרך:
700 גרם בקר
1/2 בצל קצוץ דק (אפשר בכיף במג'ימיקס- אבל אז יש עוד כלים למדיח, החצי השני של הבצל מיועד לרוטב)
3 כפות רוטב ברביקיו
1 כף רכז רימונים
1/2 מתכולת הדובדבנים בצנצנת - מסוננים (דובדבנים חמוצים בסירופ קל)
רבע כפית מלח
רבע כפית שטוחה פלפל

מערבבים הכל, מקבבים ומורחים במעט שמן זית. 


מטגנים במחבת עם ציפוי למניעת הדבקות. הטיגון הוא רק לסגירת הקציצה, באמצע היא עדיין חיה - מה נקרא גם "מידיום" (טעים נורא ככה!!!). עכשיו יש שתי אפשרויות: 1) לחכות לטיגון כל הקציצות - יצא שתי נגלות במחבת ה-28 ס"מ שלי, להוציא אותן מהמחבת, להכין את הרוטב ואז להחזיר אותן לרוטב המבעבע.

2) ללכלך עוד סיר ובזמן הטיגון להכין את הרוטב ואז לצקת אותו על הקציצות המטוגנות. (כמובן שיש עוד אפשרויות, אני ציינתי את האפשרויות לתוצאה הטובה ביותר מבחינתי. אני בחרתי הפעם באופציה השנייה).


לרוטב:
חצי הבצל הנותר קצוץ גם הוא
הסירופ הקל של הדובדבנים עם הדובדבנים הנותרים
2 כפות רכז רימונים
חצי כפית מלח (בין רבע כפית לחצי כפית)
רבע כפית שטוחה פלפל


מתחילים בטיגון הבצל, תחילה משקיפים ומרככים ואז מקרמלים אותו קלות (כלומר מעלים את חום המחבת) ומוסיפים את שאר רכיבי הרוטב. מבשלים ללא כיסוי 10 דקות בביעבוע קל, בערך חצי מהרוטב נספג בקציצות/ מתאדה.

מגישים עם אורז לבן (או כל תוספת עם טעם ניטרלי שטוב עם רוטב).


ובקיצור:
לקציצות -
700 גרם בקר

1/2 בצל קצוץ דק (החצי השני של הבצל מיועד לרוטב)
3 כפות רוטב ברביקיו
1 כף רכז רימונים
1/2 מתכולת הדובדבנים בצנצנת - מסוננים (דובדבנים חמוצים בסירופ קל)
מלח ופלפל

מערבבים, מקבבים,מורחים במעט שמן זית, מטגנים לסגירת הבצל. 

לרוטב:
חצי הבצל הנותר קצוץ גם הוא
הסירופ הקל של הדובדבנים עם הדובדבנים הנותרים
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל

מטגנים תחילה את הבצל, מוסיפים את השאר, מביאים לרתיחה, יוצקים על הקציצות המטוגנות ומבשלים עוד כעשר דקות עד רבע שעה ברתיחה עדינה או עד שנשארים עם חצי מכמות הנוזלים.

עוף ביוגורט
עוף ביוגורט הוא בעיני שילוב מנצח, היוגורט הוא בעצם המשרה של העוף - הכי טעים עם פרגיות, העוף מתבשל לו חלקית בחומציות של היוגורט והלימון במשרה ומתקבל נתח רך ועסיסי במיוחד. שוב מתכון קל וטעים אבל לא פוטוגני :)

למשרה:
1 קילו פרגיות (ירכי עוף מפולטים, כלומר ללא העצמות - כמובן שאפשר גם ירכיים עם עצם)
2 יוגורט תנובה 4 אחוזי שומן (זה הישן והטוב) או 400 גרם יוגורט לגלותיים שבינינו.
זסט מלימון אחד (גרד של הקליפה - החלק הצהוב בלבד)
מיץ מאותו לימון
2 שיני שום מגוררות/קטושות
מלח ופלפל


מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את נתחי העוף (בתמונה יש חזה עוף שנחתך לחתיכות קטנות יותר - הכי טעים פרגיות!), הכי טוב ללילה.
מעבירים הכל לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים ב-200 מעלות חצי שעה.

לפני התנור, עם טימין למעלה:

מוכן! אין יותר יוגורט, רק רוטב מימי חמוץ וטעים.
* אין לי מושג אם זה נחשב מתכוני ילדים, לגוזל הפרטי שלי זה טעים :) אבל הוא פרסר ידוע. הגננת שלו כל הזמן מתחקרת אותי אם גם בבית המקום האהוב עליו זה כסא האוכל והוא כל הזמן אוכל (נראה לי שהיא חוששת שמרעיבים אותו...). אני התראתי בפניהה על הנושא והיא אמרה שככה זה כולם (אז כנראה שהוא קצת יותר :)  ) שנית עוד בגלגולו כעובר הוא היה ממש מבסוט אחרי כל ארוחה שאכלתי. ככה זה קשה להתחמק מהגנים.

שבוע מקסים ובתאבון :)