RSS

יום ראשון, 13 בפברואר 2011

בראוניז ל-Valentine's day

 וואו, פעם ראשונה שאני מעלה רשומה אקטואלית בזמן, איזה התרגשות. 
אז מחר חוגגים פה בארצות הברית את וולנטיין, כמובן כמו כל חג פה כל החנויות לובשות "מדי" חג ומוכרים פה את כל הדברים הרגילים רק בציבעי וברוח החג. כיאה לוולנטיין הכל בצבעי אדום, וורוד ולבן וכמובן עם המון לבבות. וכך לכל הממתקים יש עכשיו גרסא חגיגית בונבונירה של לב וכמובן סוכריות לב לרוב. מאז שהגעתי אני כל הזמן מספרת לחברי במעבדה על הדברים שאני רוקחת במטבח האישי בבית, במיוחד פה באמריקה שרובם אוכלים דברי מאפה "גורמה" מהסופר או אם כבר משקיעים אז זה מתערובת אינסטנט שיש להוסיף ביצים וחלב. רבות יצא לי לספר על מאפי ולהראות תמונה בבלוג לאנשים שהביעו יותר התענינות, בארץ בזמן הדוקטורט כשעוד לא הייתי אמא הייתי מצ'פרת את חברי המעבדה בטעימות לרוב. פה יצא לי לצ'פר אותם בחצי טעימה אולי פעם אחת, לכן החלטתי לעשות מעשה ולנצל את היום החגיגי לטעימת בראוניז אמיתיים מאחר ובראוניז הינו דבר אמריקאי וגם מאחר שהאופה של המעבדה טענה בתוקף כי אין מה להתאמץ ולהכין בראוניז אמיתיים כי אלו מהקופסא של האבקה יוצאים מעולים. לכן נענתי לאתגר ונחכה למחר לראות אם היה שווה את המאמץ או לאו.
את המתכון לבראוניז האולטימטיבים בעיני העלתי פה בעבר, זהו מתכון המבוסס על בראוניז שלושת השוקולדים של מיכל מוזס. חיבת להתוודות שמאז שהנחתי ידי על המתכון הזה ב-2004 לא אפיתי וניסיתי מתכון אחר, האחד והיחיד מתמוגג מכל ביס (הוא בעיקר עוזר לי ביישור ובחיתוך עם החלקים העקומים) ואני נהנית מכל גרגיר של המעדן הקפוא (כרגיל שומרת הכל במקפיא).
הפעם בשביל להתאים את הבראוניז לחג השתמשתי בטריק הידוע של יצירת עיגולים מתערובת לבנה (ניגוד טוב לשוקולד), הלו היא תערובת של גבינת פילדלפיה ואז מעבר עם קיסם ליצירת הלבבות. התלבטתי ביני לבין עצמי לגבי קוטר הצנתר והחלטתי על זילוף המסה הלבנה בצנתר רחב, זה התברר כטעות והלבבות יצאו עגולים במיוחד. אז פעם הבאה עם צנתר קטן!



בראוניז שוקולד עם לבבות גבינה

180 גרם שוקולד מריר קצוץ
185 גרם חמאה (מקל וחצי)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
11/4 כוסות סוכר (240 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו כהה
2/3 כוס קמח (150 גרם)
לתערובת הגבינה:
1 חבילת גבינת שמנת (בין 200 ל-250 גרם)
2 ביצים 
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

הכנה:
תערובת הגבינה:

+ בעזרת וו גיטרה מקציפים את הסוכר עם גבינת השמנת מספר דקות.
+ בעזרת מקצף בלון מקציפים את שתי הביצים עם שתי כפות סוכר לקצף יציב
+ משלבים בעדינות בין שתי המסות ומעבירים לשק זילוף עם פיה קטנה.

תערובת השוקולד:
+ במיקרוגל או מעל באן מארי ממיסים שוקולד מריר וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה.
מצננים לטמפרטורת החדר.
+ במיקסר מערבלים ביצים וסוכר לקבלת מרקם קרמי. מקפלים פנימה את השוקולד ומערבבים
לקבלת תערובת אחידה.
+ מנפים את הקקאו והקמח מעל התערובת ומקפלים. 

+ יוצקים לתבנית, מזלפים עיגולים של תערובת הגבינה לתוך תערובת השוקולד (ללחוץ פנימה).
+ בעזרת קיסם/שיפוד יוצרים לבבות מהעיגולים על ידי משיכת הקיסם מתחילת העיגול לסופו דרך מרכזו (ראו תמונה).
+אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגה יציבה אבל עדיין רכה במרכזה.


עם הקיסם:

לפני החיתוך רצוי לצנן לטמפרטורת החדר ואז להקפיא למשך 15 עד 30 דקות ואז מתקבל חיתוך ישר ומדויק ללא פירורים.

את הבראוניז עטפתי בשקיות והוספתי לב מהדפים היפים שלי וכך זה יגיע מחר למעבדה.
אז לכל החוגגים וגם לאלה שסתם מחפשים תרוץ לקבלת בונבונירת שוקולד איכותית וטעימה במיוחד שיהיה לכם בכיף, ולכל המחפשים מקווה שתמצאו את המשלים שלכם ממש בקרוב ושהוא יהיה שווה את כל המאמץ והחיפוש המתיש כמו במקרה שלי :)


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה