RSS

יום שלישי, 24 בפברואר 2015

פיתות מקמח מלא


ברשומה הקודמת של החומוס גם אפיתי את הפיתות הללו אבל יצא שהתפחתי אותן הרבה יותר מחצי שעה לפני האפייה, וכך קיבלתי פיתות עם כיס אבל דופן אחת עסיסית בעוד הדופן השנייה הייתה דקה ויבשה מה שהוביל לפיתה מאכזבת. היום הכנתי את הפיתות שוב, בדיוק לפי אותו מתכון והפעם בדיוק חצי שעה לאחר שסיימתי לרדד את הכדורים הכנסתי אותן לתנור וקיבלתי פיתות עם כיס, בשרניות ורכות כמו פיתה במאפייה. ועכשיו הן יכולות להצטרף לבלוג.

בזמן האחרון אני מבלה המון בחברתה של מיכל ונהנית מכל רגע. לאט, לאט מחלחלת הגישה שלה לאוכל וגורמת לי ולבני משפחתי לאכול יותר חלבונים ופחממות מורכבות ולרדת בצריכת הפחממות הריקות דבר שאני מאד מחבבת. בשל חיבתי להכרתי למיכל הפיתות בביתינו הן מקמח מלא (חצי מלא, חצי לבן) והן לא טעימות פחות מפיתות מקמח לבן, הן רכות ועסיסיות אבל גם בעלות נוכחות שהקיבה מזהה.

את המתכון של הפיתות הרכבתי כרגיל מוריאציה על שילוב מתכונים שמצאתי ברשת. הכל התחיל בבצק של פיצה מהבלוג של הילה (ביסים) שהוכנס כבסיס עבה לפיצה וקיבל כיס. מהקבוצה המטורפת (30 אלף חברים) בפייסבוק של אמהות מבשלות עם כאלו שהעלו את הפיתות המושלמות שלהן עם מתכון והנה קיבלתם מתכון לפיתה מחצי קמח לבן וחצי קמח מלא, טעימות ומנחמות.

חומרים ל-16 פיתות (קוטר של 12 ס"מ)

500 גרם קמח רגיל (או קמח לחם)
500 גרם קמח מלא
4 כפות שמן זית
30 גרם (3 כפות) שמרים יבשים
3 כוסות מים חמים (750 מ"ל/750 גרם)
2 כפיות מלח
1 כף סוכר חום

הכנה:
1. (בימי החורף מאד ממליצה להעיר את השמרים היבשים באמבט חמים ורק אז להוסיף אותם לתערובת, כך הבצק תופח גם סתם בחדר בלי שום עזרה וחימום. בקיץ אפשר לוותר על השלב הזה.) בכוס שמים את השמרים היבשים ומוסיפים חצי כוס מים פושרים (טמפרטורה חמימה, קצת יותר מטמפרטורת הגוף), מערבבים היטב.
2. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, המלח, השמן, הסוכר, שתיים וחצי כוסות מים ואז את תערובת השמרים.
3. לשים היטב לקבלת בצק רך מאד (לא נוזלי, אבל מאד מאד רך ודביק).
4. מכסים ומתפיחים להכפלת/השלשת נפח (בערך שעתיים)
5. מחלקים ל-16 חלקים שווים (בערך 100 גרם לכל חתיכה).
6. מכדררים כל חתיכה.


7. מתחילים מהכדור הראשון שיצרנו ופותחים כל כדור בעזרת מערוך לפיתה בעובי 0.5-1 ס"מ.



8. מעבירים כל פיתה לנייר אפיה ומכסים במגבת.
9. מתפיחים חצי שעה (אחרי בערך 20 דקות מתחילים לחמם את התנור)
10. מחממים תנור לחום מקסימלי (250 צלזיוס/ 500 פרנהייט) ואופים את הפיתות בערך 10 דקות עד שהן מקבלות כיס ומשחימות מעט.
11. מוציאים מהתנור ועוטפים במגבת.



הנה תקריב:


אגב, סוף סוף אני יכולה לאמר בפה מלא שאני ממש ממש אוהבת את ברקלי. זה כל כך קסום הסיפור הזה של עונות שנה שלקראת החורף הכל היה מוצף בעלים בצבעי ירוק, צהוב, כתום, אדום וחום, העצים נותרו עירומים ומסכנים ועכשיו העצים הללו מכוסים בפרחים קטנים/גדולים, לבנים/ורודים/סגולים/ אדומים, החמציצים פה הם מרבדים בכל פינה, הכל ירוק ומשמח מאד.
הגוזלים שלי מרוצים במסגרות, הגדול בבית ספר ציבורי של ברקלי, עם תוכן סובלני מדי. הוא כבר ראה הצגות שהומחזו על ידי ילדי כיתה ה' בנושא של טרנסג'נדרים וגזענות, כולל מוות של ילדים ועוד נושאים קשים. בהתחלה חששתי מאד אבל בפועל הם עושים את זה מצוין!
השבוע התנדבתי בכיתה והילדים הכנו פורטרט עצמי, עזרתי להם לערבב צבעים לקבלת גוון העור שלהם. על השולחן השארתי צלחות במגוון צבעים שהתאימו לגוון עורם של סינים, גרמנים, אפרואמריקאים, איטלקים, ילדי תערובת וגם ישראלי אחד. הילדים מתיחסים לצבע העור כווניל ושוקולד :).
בקרוב אני חוזרת למעבדה, מקווה שהפעם יהיה מוצלח יותר מהפעם הקודמת (את האמת זה די בטוח שיקרה וזה לא חוכמה. מקווה שיהיה מעולה!). ומאד מקווה להמשיך עם הבלוג בתדירות שבועית.

מי שרוצה לעקוב אחרי באינסטגרם החדש שלי (zafrirel), מוזמן, מאד אוהבת את המדיה הזו, מעלה תמונות של בישולים, של הילדים, חוג הכדרות שלי והרבה של ברקלי.

3 תגובות:

The Cookie Fairy אמר/ה...

איזה יופי של מדריך!
ממש עושה חשק לשנס מותניים ולפתוח מפעל של פיתות במטבח :)
פוסט מקסים

אלה צפריר אמר/ה...

תודה, תודה, כיף לפגוש אותך פה, מכירה אותך עוד מימי פורום מתוקים ב-YNET... כיף שקפצת לבקר!

סבבה אמר/ה...

עשיתי היום את הפיתות, עשיתי אותן רק עם קמח מלא ויצא מצויין.
צריך לציין ששמתי תבנית הפוכה בתנור כך שתתחמם טוב ושמתי את הפיתות עליה.
צריך לכסות עם מגבת מטבח עבה כך שלא יתיבשו לאחר ההוצאה מהתנור.

הוסף רשומת תגובה