את הבריגדרו הכרתי ביום הולתה של מרינה, פוסט-דוקית מברזיל שהביאה "כדורי שוקולד" ליום ההולדת שלה, עברה בן כולנו במעבדה וכל אחד לקח כדור לעצמו. אחרי שנגסתי בכדור ופי התמלא במתיקות מענגת מיד רצתי לחדרה לבדוק אם נשארו לי עוד כדורים, אחד מיד ועוד אחד לאחר כך.
רבים הפוסטדוקים שעברו במעבדה, מרינה היא אחת שכן מתעניינת במטבח ומבינה באוכל ולהפתעתי שלפה מיד את המתכון שהוא פשוט וקל. כל מה שצריך זה פחית חלב מרוכז, פיצפוצי שוקולד, מעט חמאה, קקאו וקצת סבלנות. לצערי שום תחליף לא עובד פה, זה מצליח רק עם פחית שרכיביה הם חלב, סוכר וזהו. הציפויים כמובן משתנים וגם את הקקאו לא חיבים להוסיף ויש גרסא לבנה.
אז אם חושקים בכדור מרוכז מתוק שנמס בפה ולא צורך הרבה אז זה ממש מתכון לענין. קצת ניחוח ברזילאי, בריגדרו (במבטא פורטוגזי כבד) ואתם שם.
חומרים:
1 פחית חלב מרוכז
1 כפית סופר גדושה קקאו מנופה (גם שוקולית עובדת)
1 כף חמאה (כ-20 גרם)
פצפוצי שוקולד לעיטור
הכנה:
1. לסיר בינוני יוצקים את תכולת הפחית (תמונה מספר 1), מוסיפים את החמאה ואת הקקאו ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד (תמונה מספר 2). בנתיים תוכלו לראות שהתערובת מתכהה כי כל הקקאו נמס היטב.
2. מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים לערבב תכופות במשך כ-8 דקות עד שהתערובת מסמיכה מאד, כך שהיא נפרדת מהדפנות (תמונה 5)/רואים את התחתית כשמעבירים כף.
3. מסירים מהאש ומקררים כ-15 דקות לתערובת חמימה שאפשר לגעת בה. בשלב הזה התערובת התמצקה כמעט לגמרי (תמונה 6).
7. משמנים מעט את הידיים (אני השתמשתי בשמן קוקוס שהוא נח כי הוא מוצק ולכן לא מלכלך, נמס ביד כמה שצריך והשאר מחכה לפעם הבאה) ובעזרת כפית לוקחים קצת מהעיסה שהתקררה ליצירת כדורים בקוטר של 2 ס"מ.
8. מעבירים כל כדור לקערה עם פצפוצי שוקולד ומצפים היטב.
וזהו הבריגדרו שלכם מוכנים.
נשמרים היטב בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה לשבוע ואם ליותר זמן תעבירו את הקופסא למקפיא, הבריגדרו לא קופאים ונשמרים חודשים ארוכים.
9 תגובות:
וואו !!! פוסט ממש מסוכן ...
כמה הייתי מכינה בריגדירו! וזה תמיד זוכה להצלחה, וקלי קלות להכין! את ממש מחזירה אותי 20 שנה אחורה...
אוי, זה מדהים! איך יכול להיות כזה מושלם וכ"כ קל להכנה?! מקסים.
יתווסף לרשימת ה"לנסות" שלי.
ואו! זכה (איזו הפתעה) להצלחה מידית!
אפשר להחליף את הקקאו באבקת תותים ולקבל בריגדרו וורדרדים לוולנטיינ׳ס (או לאירועים אחרים שהוורוד הולם אותם)?
ארנבת, רעיון מעולה! אני בטוחה גם שהטעם ישתלב נהדר עם תותים/פטל. אני גם אנסה. ותודה שחזרת לדווח :)
כמה כדורים מתקבלים מהמתכון הזה?
וואו מאיפה משיגים את החלב המרוכז הזה שבתמונה?
איך מכינים ברגדריו וניל ולא שוקולד?
בכל סופר מרקט אין שום בעיה
הוסף רשומת תגובה