RSS

יום חמישי, 6 במאי 2010

עוגיות לשעת קפה



 בתור אישה נשואה, אוהבת ומפרגנת אני מכינה לבעלי ולחברו לקיוביק נ' עוגיות שונות לשעת הקפה. כמובן שיש הגבלות כי נ' הוא קצת בררן אך הוא גם המפרגן מבינהם ולכן שווה להתאמץ (הבעל גם מפרגן מאד, אם כי בנושא העוגיות זה כבר מובן מאיליו אצלו). העוגיות לשעת הקפה הן בדר"כ ביסקוטים, או עוגיות פיסטוקים ושקדים דקיקות. אם כי מדי פעם אני עושה עליהם ניסיונות של עוגיות חדשות או משקיעה בהם עוד קצת ומכינה לדוגמא עוגיות מתפוצצות - כאלו הדורשות תשומת לב לכל עוגיה בנפרד. 
את עוגיות הפיסטוק שקדים דקיקות התאמתי לעצמי ממתכון של רוני ונציה - עוגיות שקדים דקיקות. בשניהם בצק רבוך (כזה שמכינים על ידי המסת חמאה עם מים בסיר והוספת הקמח) אך במתכון שלי הבצק הושחר ופיסטוקים הצטרפו לחגיגה. והכי חשוב הוא הפריסה האקסטרא דקה של הבצק לקבלת דפי עוגיות מתפצפצים ומענגים.
החלק המעצבן במתכון הוא מרכיביו הרבים - חצי כפית מזה, רבע כפית מזה וכך הלאה. החלק הקשה של המתכון הוא פריסת הגלילים וזה בעצם מה שמפריד עוגיות שקדים דקיקות אלו מרעותן. אי לכך אימון, אימון ועוד אימון יפתור את הבעיה וכמובן שימוש בסכין מתאים - בעל להב חלקה ללא שיניים. לכן העוגיות מתאימות לכל רמת אופה בצורתן העבה יותר ולמחפשי האתגר בצורתן הדקה יותר.

מהמתכון יוצאים שני גלילים. מכל גליל יוצאות מעל 100 עוגיות.

עוגיות שקדים ופיסטוקים דקיקות

3/4 1 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כף קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית זנגביל יבש
1/3 כוס מים
1 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
1/2 כוס פיסטוקים קלופים


בסיר מכניסים את החמאה, מים קינמון וסוכר ומרבבים על להבה נמוכה עד שהכל מתאחד. מסירים מהאש ומצננים קלות.
מנפים לסיר את הקמח, הקקאו, סודה לשתיה, זנגביל והציפורן (שני האחרונים ניתן להשמיט אם לא אוהבים). מוסיפים גם את השקדים והפיסטוקים ומערבבים עם כף. בתחילה מתקבל עיסה נוזלית פחות או יותר. אך בחלוף מספר דקות הקמח סופח את הנוזלים והיא מתמצקת.
מחלקים את העיסה שתיים. ומניחים כל מחצית על רצועת ניילון נצמד. מעצבים למלבן ארוך (אפשר גם גליל או כל צורה שרוצים - הכי נוח מלבן כי כך הכי נוח לחתוך).
מקפיאים לשלוש שעות לפחות (ניתן גם חודש).
מוציאים מהמקפיא וחותכים פרוסות דקיקות כ-1 מ"מ (ניתן לחתוך עם קולפן). הכי טוב לחתוך עם סכין שף חדה (סכין ללא שיניים).

גלילי דוגמן:


העוגיות נפרסות דק דק:



העוגיות בתבנית:


אופים ב-160 מעלות, למשך 10 דקות. צבע העוגיות כמעט ואינו משתנה.
מוציאים את התבנית ומצננים מספר דקות (רק אז העוגיות מתקשות).
העוגיות צריכות לצאת מאד קראנצ'יות (אם חתכתם עבה יותר והעוגיות עדיין רכות, יש להחזיר לתנור לעוד מספר דקות).

מוכן:


רק שיהיה ברור כמה דקה העוגית:


8 תגובות:

כרמית אמר/ה...

וואו עוגיות הפיסטוק מהממות. אני מנסה מחר!

אלה צפריר אמר/ה...

איזה כיף, אני מקווה שתנסי ותהני. לכל שאלה אני פה מחכה :)

Adi אמר/ה...

העוגיות יצאו מעולה!!!! תודה על התמיכה...

שירי -אמא של נועה אמר/ה...

איזה יופי של עוגיות.
אני שמחה מאד שנחשפתי לבלוג שלך.
נשמר אצלי במועדפים :)

שירי

אנונימי אמר/ה...

חיפשתי את המתכון הזה במשך זמן רב והנה יגעתי ומצאתי.
זה בדיוק זה. עוד היום אני אופה.
אגב, גם בעלי כבר לא מפרגן, חבריו נופלים מהרגליים ומייחלים שנשותיהם תאפינה כמוני... מצחיק...
תודה רבה רבה. הבלוג שלך מהמם ומרתק אופות/ים.
תמי.

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה תמי!
כן, סוף סוף בעבודה החדשה של בעלי יש לי תחרות לא רעה :)

תמי אמר/ה...

היי אלה, שכחתי לחזור עם תוצאות:
אפיתי את העוגיות המהממות האלו לפחות 5 פעמים מאז הפעם הראשונה ובכל פעם אני מהוללת!
שוב תודה.
תמי.

אלה צפריר אמר/ה...

הי תמי, איזה כיף שחזרת ועם כזו תגובה!
תודה לך,
אלה

הוסף רשומת תגובה