RSS

יום שבת, 26 בפברואר 2011

שרימפס ופסטה


השבוע עשיתי את הקניות הדו-שבועיות שלי בהנריס (ירקות, פרות ו"תנובה") והשלמת קניות בטארגט (יבשים וקפואים למיניהם). שוב לקח לי שעתיים ולקראת הסוף כבר היה קשה ללכת במרחבים האינסופיים של הסופרים האמריקאים הללו. הצרה היותר גדולה השבוע היא שיצאה לי קנייה של 200$ שאיך שלא מסתכלים על זה הגזמתי! מה אני אומר להגנתי, המקרר היה ריק לפני שיצאתי לקניות, כמו שאומרים היה וואקום והיה צריך לקנות הכל. חוץ מזה צ'יפרתי את הילד בפיג'מות ב-30$ וקניתי לי אוכל למעבדה בסכום דומה (מיני דברים "בריאים" במיוחד כמו צ'יפסים אפויים וסיני-מיניס), אכן קנייה בזבזנית משהו.
אז כיאה ל-200$ חזרתי הביתה עם כל טוב והמון שקיות כבדות שהבעל היה צריך לסחוב למעלה לדירה. נקנו דגים, עוף ושרימפס (הכל היה במבצע, לא כזה משתלם), פטריות ועוד דברים יקרים וטובים, אז חזרתי הביתה עם המון אמביציה וכל טוב במקרר ולמחרת הכנתי את מנת הפסטה מהטובות שהכנתי אי פעם, כזו שאם הייתי מקבלת במסעדה לא הייתי מתבאסת כלל :)
הערות והארות, לגבי החלפות ושינויים: כמו תמיד אני ממליצה בחום להכניס למנה רק מה שאוהבים, מה שלא - להשמיט או למצוא תחליפים, כמו פטרוזיליה במקום הכוסברה ופרי ים אחר/חתיכות דג/עוף במקום השרימפס. אני לא יודעת איך יצא, אבל אם שמים רכיבים טובים בטוח יצא טעים, אם כי אז זה כבר יהיה מתכון שונה ואחר :).
מי הבישול של הפסטה מלאים עמילן ולכן מעבים את הרוטב כך שיעטוף היטב כל פסטה, אני מאד ממליצה על הוספת מי בישול הפסטה לכל רוטב פסטה שאתם מכינים. את הטיפ הזה וגם את הטיפ של הוספת הפרמז'ן על הפסטה לפני הערבוב למדתי מהבלוג המדהים (שהוא בלוג האוכל הישראלי הכי הכי מבחינתי) של הילה קריב ביסים ומקורם של הטיפים הוא באיטלקיה בשלנית.  

אז הנה המתכון לפני שאני אשכח:

פסטה ברוטב שרימפס

חצי קילו שרימפס
1 כף שמן זית
1 כפית חמאה
1 צרור כוסברה קצוץ 

1 עגבניה גדולה קצוצה
1 פטריית פורטבלו ענקית (שווה לסלסלת שמפיניון) חתוכה לקוביות (כל שמפיניון לארבעה רבעים)
1 חבילת פסטה טובה כמו ברילה
בצל בינוני קצוץ
גרד לימון
מיץ מלימון שלם
1 כף רכז רימונים
2 כפות פרמזן 
2 כפות שמן זית (לסיום)



בסיר גדול מרתיחים מים ומלח לבישול הפסטה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ולפני סינון הפסטה שומרים ספל נוזלי בישול לרוטב.
מטגנים בחמאה ובשמן את הבצל הקצוץ עד שמתרכך חלקית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עוד כחמש דקות.
מוסיפים את רוב מי הבישול (בערך 3/4 הספל) ומבשלים על להבה גדולה עד שהכל רותח.



מוסיפים את השרימפס ומבשלים עוד כחמש דקות עד שהם מחליפים צבע.
מוסיפים מחצית מהכוסברה, מחצית ממיץ הלימון, רכז הרימונים ואת קליפת הלימון המגוררת, מערבבים ומוסיפים מעל את הפסטה המסוננת.
מעל הפסטה מזליפים שתי כפות שמן זית ושתי כפות גדושות גבינת פרמזן ומערבבים את הכל.
מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומערבבים שוב, כאן יש מקום להוסיף את יתרת מי הבישול אם הרוטב נעלם, מפזרים את יתרת הכוסברה ומגישים.



טעים בטרוף!!



להדפסה - 

חצי קילו שרימפס
1 כף שמן זית
1 כפית חמאה
1 צרור כוסברה קצוץ 
1 עגבניה גדולה קצוצה
1 פטריית פורטבלו ענקית (שווה לסלסלת שמפיניון) חתוכה לקוביות (כל שמפיניון לארבעה רבעים)
1 חבילת פסטה טובה כמו ברילה
בצל בינוני קצוץ
גרד לימון
מיץ מלימון שלם
1 כף רכז רימונים
2 כפות פרמזן 
2 כפות שמן זית (לסיום)

בסיר גדול מרתיחים מים ומלח לבישול הפסטה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ולפני סינון הפסטה שומרים ספל נוזלי בישול לרוטב.
מטגנים בחמאה ובשמן את הבצל הקצוץ עד שמתרכך חלקית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עוד כחמש דקות.
מוסיפים את רוב מי הבישול (בערך 3/4 הספל) ומבשלים על להבה גדולה עד שהכל רותח.
מוסיפים את השרימפס ומבשלים עוד כחמש דקות עד שהם מחליפים צבע.
מוסיפים מחצית מהכוסברה, מחצית ממיץ הלימון, רכז הרימונים ואת קליפת הלימון המגוררת, מערבבים ומוסיפים מעל את הפסטה המסוננת.
מעל הפסטה מזליפים שתי כפות שמן זית ושתי כפות גדושות גבינת פרמזן ומערבבים את הכל.
מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומערבבים שוב, מפזרים את יתרת הכוסברה ומגישים.

10 תגובות:

אוכל לנשמה אמר/ה...

הפסטה שלך נראית מדהימה... ואני שומרת לי אותה במועדפים כבר עכשיו!!!
תודה
חיה.

אנונימי אמר/ה...

התמונות שמתארות את שלבי ההכנה מדהימות, כיאה לבלוג מקצועי כשלך - חזק ואמץ!

veredgy אמר/ה...

לפי מה שכתבת נראה שיותר זול היום בסאן דיאגו מאשר בסביבות תל - אביב.
אנחנו רק שניים כרגע וקונים בערך בסכום שאת הוצאת בשקלים,וזה לא כולל פיג'מות לילדים.
הירקות והפירות ומוצרי החלב מאוד התייקרו, שלא לדבר על שרימפס וכיו"ב שהם , לדעתי יקרים כאן פי שניים לפחות.
לא חשוב, זו סתם הערת אגב שאמורה להקל על רגשות האשם שלך :-).
הפסטה שלך נראית נפלא ותאומץ בשתי ידיים (ופה).
תודה

אנונימי אמר/ה...

יקירתי, אני ממש שמחה שיצא לנו להפגש. המתכון נראה מעולה ואני מאמצת בחום.
ענת (מהטיסה הראשונה שלך וואן ויי לאמריקה..)

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה על המחמאות :) זה כל כך כיף 3>
בתור אחת שבאה מתל אביב אני מסכימה איתך (ורד) מאד, בסה"כ כמו שסן דייגו יקרה, כך גם תל אביב וסביבתה. פה הירקות והפרות יקרים יותר מהארץ אך מוצרי החלב, הביצים והבשר זולים במידה נכרת, שלא נדבר על פרות ים. הקנייה שלי בסופר היא דו-שבועית, אך נערכת קנייה כל שבוע, פעם אני ופעם הוא ולכן זה יקר. אך כבר שכחו מעט יסוריי המצפון :)
הי ענת, ד"ש ונשיקות לקטן.

אילת אמר/ה...

לפי מה שאני מבינה - אנחנו הינו אלה שנהנו מהדגים... שאמנם לא מוזכרים פה והיו גם - מאוד טעימים... הפסטה נראית שיגעון, אפשר ממש להריח אותה מהתמונות - ולרצות גם...
תענוג איתך !
:-)

meytal אמר/ה...

I don't eat sea food, so I will try it without without the shrimp. Maybe tofu...? I will let you know :)

אלה צפריר אמר/ה...

כן אילת, אתם התנסתם בדגים שלדעתי היו חביבים וזהו. פעם הבאה מקווה שנוכל לנסות עליכם גם מאפי שמרים :)

מיטל, בקשר לטופו אחריות שלך. אני מעולם לא התנסתי איתו ומטעימות במסעדות אני כנראה גם לא אנסה. לפי מה שאני זוכרת את דוקא מחובבי המוצר, אך בכל מקרה הייתי מוסיפה עוד פיטריית פורטבלו XXL אחת לעינין. בהצלחה :)

גיל אמר/ה...

היי,

הכנתי היום את הפסטה, היא יצאה ממש טעימה.
הרוטב חמצמץ ועשיר, באמת כיף גדול. תודה!
הרוטב יצא לי מאוד כהה, כמעט שחור, כנראה בגלל הפורטבלו שהוציאה הרבה צבע.
אני חושב שאולי אנסה בפעם הבאה לשים 2 עגבניות, שהם יורגשו יותר.
בכל מקרה, מתכון פשוט להכנה וממש מצוין!

אלה צפריר אמר/ה...

תודה רבה! כל כך כיף לקרוא שגם הכנת את המתכון וגם נהנית. צבע הרוטב הכהה ממש מענין כי גם אני השתמשתי בפורטבלו, אולי גם לרכז הרימונים יש יד בענין? בכל מקרה העיקר שיצא טעים ופעם הבאה עם שתי עגבניות אולי אף יהיה טעים יותר.
שוב, תודה רבה רבה שחזרת לספר שנהנית מהמתכון :)

הוסף רשומת תגובה